Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Araçlar günlük yaşamımızın en önemli parçalarından biri haline geldi şüphesiz. Bir yerden bir yere gitmeyi rahat, konforlu ve daha hızlı hale getiren araçlar, günlük hayatta sık sık kullandığımız birer yardımcımız konumunda. Özellikle yaşadığınız şehirden farklı bir şehre gittiğinizde, ulaşım büyük sıkıntı olabiliyor. Böyle durumlarda yine araçların önemi anlaşılıyor. Ancak farklı bir şehre gittiğinizde aracınızı götürmek gibi şansınız her zaman olmayabilir. Bu tarz durumlarda ise imdadınıza araç kiralama şirketleri yetişiyor. Araç kiralama şirketleri, belli bir ücret karşılığında bünyelerinde bulundurdukları araçlardan sizin için uygun olan fiyatta ve seviyede aracı kiralamak istediğiniz gün kadar size sağlayarak araç ihtiyacınızı karşılarlar. Eğer İzmir şehrinde bir araca ihtiyaç duyuyorsanız, İzmir araç kiralama şirketleri arasında ilk sıralarda gelen ve  size bu hizmeti en iyi şekilde sağlayacak olan MyLine Rent A Car ofislerine uğrayarak uygun fiyatlarla istediğiniz seviyede bir aracı kiralayabilirsiniz.
İzmir Adnan Menderes Havalimanı
İzmir’e hava yolu aracılığıyla gelenler için ise havalimanının iç hatlar terminalinde bulunan İzmir Havalimanı rent a car şirketlerine uğrayarak diledikleri araçları kiralamaları mümkün. Ayrıca yurt dışından gelen ziyaretçiler de dış hatlar terminalinde bulunan İzmir Havalimanı araç kiralama ofislerinden destek alabilirler. Araç kiralamak için gerekli olan evrakları ise önceden araştırıp hazırlıklı gitmenizde fayda var. Türkiye’nin turizm başkentlerinden biri olan şehirde daha rahat bir ulaşım sağlamak için İzmir rent a car araştırmalarınızı önceden yapmanızı öneririz.
 
Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler 
  • Araç kiralamanız gereken zamanlarda kiralama işlemini yapacağınız firma hakkında detaylı bir şekilde araştırma yapmalısınız. Bu alanda birden fazla firma olduğu için firmalar arası rekabetten dolayı bütçenize daha uygun gelen bir teklif veren firmalar olacaktır.
  • Kiralık araçlarda en uygun fiyata sahip olan araçlar küçük boyutlara sahip olan yani şahsi kullanıma uygun olan araçlardır. Eğer sizin için aracın fiyatı önemliyse daha küçük olan araçlardan kiralamanız önerilir. Ayrıca büyük araçlara göre, şehir içinde daha kolay kullanılabilir ve park sorununu daha az yaşarsınız.
  • Araç kiralama şirketleri, kiraladıkları araçların yakıt deposunu genellikle tam dolu olarak veriyor. Ancak her şirket aynı şekilde olmayabiliyor. Bu yüzden aracı kiraladığınız ilk anda yakıt deposunun doluluk oranını kontrol ederek belgelerseniz, iade sırasında herhangi bir problem ile karşılaşma oranını düşürürsünüz. Aracı hangi yakıt seviyesinde aldıysanız o şekilde iade etmek durumundasınız.
  • Araç kiralamada en önemli hususlardan bir tanesi de sigortadır. Eğer araç kiraladığınız şirketin araçları sigortalı değilse, oluşacak her türlü problemde masraflar sizin cebinizden karşılanabilir. Bu tarz bir sorunla karşılaşmamak açısından  mutlaka sigorta yaptırmalısınız.
  • Araç kiralarken, mutlaka belirli belgeler karşılığında aracı teslim alın. Zira bir problem ile karşılaşıldığı zaman eğer elinizde bir belgeniz yoksa zor durumda kalabilirsiniz. Bu yüzden araç kiralama esnasında mutlaka sözleşmeyi dikkatli bir şekilde inceleyin.
  • Özellikle tatil amaçlı yapılan araç kiralama işlemlerinde, ihtiyacınız olan büyüklükte aracı kiralamaya özen gösterin. Eğer kalabalık bir grup ile seyahat edecekseniz bagajlarınızı ve kişi sayınızı göz önünde bulundurmalısınız.
  • Eğer araç kiralama işlemlerinizi şirketlerin online kanallarından yapıyorsanız, herhangi bir gecikme durumunda şirketle irtibata geçerek rezervasyonunuzu güncellemelisiniz. Aksi takdirde rezervasyonunuz iptal edilebilir ve seyahat planınız aksayabilir.
  • Eğer farklı bir ülkede ilk defa araç kiralayacaksanız, o ülkenin trafik kuralları ve araç kiralama kurallarını da araştırmanızda fayda var. Herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmamak adına kesinlikle ihmal edilmemesi gereken bir konu.
  • Son olarak kiraladığınız araçta daha önceden bir hasar oluşup oluşmadığını aracı kullanmadan önce kontrol etmelisiniz.
İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon